Fundația SATEAN și aplicația SmartRoadSense Imprimare Email
Utile

 

 

 

Fundaţia S.A.T.E.A.N în parteneriat cu Universita' degli Studi di Urbino Carlo, Regione Marche, Comuto Sa (Bla Bla Car), Coventry University, Buckinghamshire Advantage, Regione Abruzzo are în derulare un proiect pilot in cadrul CROWD FOR ROADS - Horizon 2020.

 

Proiectul are ca scop implicarea cetățenilor in activitatea de monitorizare a starii tehnice a strazilor prin exploatarea accelerometrele de bord a smartphone-uri lor. Deoarece bugetul alocat administratiilor de drumuri este mult sub cel necesar mentinerii retelei la anumite standarde tehnice, utilizarea unui sistem de administrare a structurilor rutiere devine mai mult o necesitate decat un deziderat. Sistemul de fata a monitorizarii a structurilor rutiere propus de Proiectul Horizon 2020 – Crowd4Rods - este eficient si simplu de utilizat. Cu ajutorul lui, pe baza unor criterii tehnice si o aplicatie pe smartphonul conducatorului auto datele relevate de sistem sunt trasmise si formeaza o harta in open data care masoara starea tehnica a structurii rutiere stradale prin vibratiile transmise in timp real in momentul conducerii vehicolului. Aceste informatii sunt prelucrate de un software SMART ROAD SENSE realizat de Universitatea de informatica din Urbino.

Prin aplicarea unui sistem de monitorizare a structurilor rutiere pot fi descrise diferite strategii în definirea politicii de întreţinere şi refacere a strazilor, ţinând cont de aplicarea eficienta a investitiilor.



Link Aplicație Proiect: http://smartroadsense.it/



Vezi prezentarea proiectului - Descarcă